Vitamine B2

Wat is vitamine B2 (Riboflavine)?
Vitamine B2 ook wel “Riboflavine” genoemd, valt onder de wateroplosbare vitamines. Ofwel de soort vitaminen die voornamelijk in het vocht van voedingsmiddelen voorkomen. Het lichaam kan veel van dit soort vitaminen niet goed opslaan. Een teveel aan wateroplosbare vitamines verlaat ons lichaam dan ook via de urine. Vitamine B2 is een belangrijke schakel voor ons zenuwstelsel, het zorgt voor de instandhouding hiervan. Ook de spijsvertering en onze energie worden aangestuurd door Vitamine B2. Vitamine B2 heeft naast dit ook de taak om onze huid en ons haar gezond te houden.

Tekort aan vitamine B2

Symptomen van een tekort aan Vitamine B2 zijn vaak ontstekingen van de huid. Een veel voorkomend voorbeeld hiervan zijn ontstekingen bij de mondhoeken. Ook kan een tekort aan vitamine B2 leiden tot een verlaagd gehalte van het hemoglobine. Dit is niet geheel ongevaarlijk. Hemoglobine, de rode kleurstof in ons bloed vervoert namelijk zuurstof in het bloed van de longen naar alle cellen in ons lichaam.

Teveel vitamine B2
Er zijn weinig tot geen nadelige gevolgen van een teveel aan vitamine B2

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B2?
Bronnen van voedsel die vitamine B2 bevatten zijn vooral zuivel, vlees en vleeswaren en groenten. Ook fruit en graanproducten bevatten vitamine B2.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2?
Volgens de Gezondheidsraad staat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 vast voor mannen van 19 tot 50 jaar op 1,5 miligram. Voor vrouwen in diezelfde leeftijdscategorie staat dit vast op 1,1 miligram per dag. Wanneer men dit vertaalt naar voedingsmiddelen, staat dit ongeveer gelijk aan 4 glazen melk.

Tot welke hoeveelheden is vitamine B2 veilig?
Omdat er geen nadelige gevolgen zijn verbonden aan een teveel aan vitamine B2 is er daarom geen veilige bovengrens vastgesteld hiervoor. Het Vitamine Bureau hanteert een richtlijn van maximaal 5x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per dag. Deze richtlijn is gebaseerd op de maximaal veilige bovengrenzen die zijn opgesteld in Nederland, de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Merk Prijs Capsules Prijs per capsule Inhoud/%adh
Aov €13,95 100 €0.14 50mg5000%
Orthia €23,95 90 €0,27 100mg/10000%

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van vitamines en mineralen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis vitamine ebook :


 

Wil jij erachter komen of je wel de dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen binnen krijgt?
Doe dan nu online de test!
KLIK HIER VOOR DE TEST

Heb je de informatie gevonden die je zocht op onze website? Ja Nee


contact | links | wie zijn wij | disclaimer | sitemap | veelgestelde vragen |                                                                                    vitamine-mineralen.info | ©2012 alle rechten voorbehouden